Dan škole

Osnovna škola Grabrik proslavila je danas, 21. ožujka 2017.  još jedan Dan škole, i to 26. po redu, priredbom simboličkog naslova „Pokaži što znaš.

U prijepodnevnim satima veselje i razigranost u školu su donijeli učenici razredne nastave. Pjesmom, plesom i igrokazima čestitali su rođendan našoj školi. Pred prepunom dvoranom (kao i uvijek), pokazali su što su uvježbali sa svojim učiteljicama. Djeci se prigodnim kratkim govorom obratila pročelnica Ureda za društvene djelatnosti, gđa Andreja Navijalić.

Kroz program nas je vodio simpatični par iz 4.c. razreda.

 

Što se dešava kad se sastanu bumbari i pčele, pokazali su nam učenici 1.a. i 1.b. razreda.

Na šaljivu „Pačju školu“, podsjetili su nas učenici 1.c. i 1.d. razreda.

 

2.a. razred prošetao je pjesmom i plesom pod „Kišobranom za dvoje“.

Ljubav svima, plesom su dijelili učenici  2.b. razreda.

2.c. i 2.d. su pjesmom „Sretan ti rođendan“, u ime svih nas, plesom poslali školi prigodnu čestitku.

Pjesma „Lion sleep tonight“ zasigurno ima nešto posebno, jer su se njome odlučili predstaviti učenici 3.a. i 3.b., kao i učenici 3.c. i 3.d. razreda. Obje izvedbe su bile posebno zanimljive, zbog maštovitih kostima.

Plesom na pjesmu „Dance, dance, dance“ predstavili su se učenici 4.a. i 4.b. razreda.

 

4.c. i 4.d. zajedno su izveli igrokaz o proljeću, za koji je potrebno naglasiti da su sami napisali tekst i osmislili izvedbu. 4.d. se još predstavio i zanimljivom scenskom izvedbom „Da sam odrastao“.

Najveseliji je bio kraj, kada su svi učenici pod vodstvom učiteljice Mirne zajedno otplesali nekoliko pjesama.

Čestitamo svim učenicima i učiteljicama na izvedbi.

 

16 razrednih odjela predmetne nastave okupilo se u 14 sati u sportskoj dvorani škole i doista pokazalo što zna.  Učenici su  lepezom svojih točaka istaknuli  svoje najrazličitije sposobnosti:  pjevali su  na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, svirali flautu i klavir, zabavili publiku najrazličitijim scenskim igrama kojima su na trenutak bili filmska ekipa, bolničko osoblje, psihijatrijska ambulanta, ovisni Teletubbiesi, paničari u Strahogradu  ili se prisjetili svog tipičnog radnog dana… Prikazao se i jedan film, učenički uradak iz 8. razreda kao i interaktivna matematička točka, a  sve je još bilo začinjeno i gimnastičkim akrobacijama.

 

Nakon 16 izvedaba uslijedilo je sportsko odmjeravanje snaga. Peti i šesti razredi natjecali su se u štafetnim igrama, a sedmi i osmi razredi potezali su konop.

 

Sportske igre premostile su vrijeme koje je stručnom žiriju bilo potrebno da donese odluku koji razredni odjeli su bili najdojmljiviji, a to nije bio lak zadatak. Psihologinja, profesorica, spremačica i dva učenika obiju smjena jednoglasno su se složili da prvo mjesto zaslužuje igrokaz  5.a razreda „Matea i 7 Franova“, drugo mjesto zavrijedila je scenska igra 6.b „Jedan naš tipičan dan“, a treće mjesto je svom 6.c priskrbio Gabriel Stošić svojom klavirskom izvedbom.  Proglašeni razredi simbolično su nagrađeni, a prva nagrada bila je torta koju su za ovu prigodu ispekle naše tete kuharice.

 

Čestitamo najboljima, ali i svima ostalima na uloženom vremenu i trudu kojim su ovaj dan, Dan naše škole učinili ljepšim i svečanijim.

Tekst napisale: Marina Felić i Jasmina Starešinić