Književni susret

Pomalo drugačiji,  i svakako zanimljiv,  sat  Hrvatskoga jezika proveli smo danas u Gradskoj knjižnici  „Ivan Goran Kovačić „.

Družili smo se s književnicom Željkom Horvat Vukelja  koja nam je predstavila knjigu Nezaboravna noć u Regensburgu  autorice Dubravke Maradin.
Na sebi svojstven, zanimljiv i originalan način, književnica nam je približila svijet priča koje spavaju u knjigama i željno čekaju da ih probudimo i upoznamo.

Posebne gošće bile su autoričine unuke Lujza i Ana koje su i zaslužne za nastanak knjige. Naime, njihova baka je priču stvarala za njih i ukrasila je njihovim likovnim radovima nastalim nakon svakog pričanja priče.  Autorica nas knjigom nastoji zabaviti, ali i naučiti mnogočemu.  Svojim je likovima dala imena  izvedena  od  imena slavnih ljudi iz prošlosti.  Spominje Leonarda, Nikolu,  Galilea….

 

Oduševila nas je gđa. Željka Horvat Vukelja, istinska zaljubljenica u riječi,  izvrsna poznavateljica književnosti . Bilo je divno iskustvo slušati njeno izlaganje.  Naše ponašanje nije prošlo neprimjećeno. Pohvalila nas je i rekla da smo ozbiljna književna publika.  Za nagradu smo dobili primjerak knjige, dar za našu školsku knjižnicu.