Festival matematike

U petak, 5. svibnja, krenuli smo na „Festival matematike“ u Pulu kako bismo predstavili svoj projekt „MatKA Zvijezda“.

Veselu ekipu činili su učenici sedmih razreda Borna Burić, Elena Krajačić, Lucija Hrebac, Kala Majetić i Tereza Pavlina te profesorice Antonija Capan i Tatjana Bednjanec.

Krenuli smo rano ujutro. Cijelim putem pratila nas je kiša, ali to nam nije pokvarilo dobro raspoloženje. Po dolasku u hotel „Histria“ vrijeme se razvedrilo i obećavalo dobre uvjete za obilazak grada. Sudjelovali smo na otvaranju natjecanja s gotovo 700 druge djece. Svojim radom, otvorili smo natjecanje. Borna je čestitao domaćinima Dan grada Pule i time ih već na početku osvojio. No još ih je više zadivila naša prezentacija i sam rad u kojem smo spojili povijest, matematiku i geografiju. Potaknuli smo mnoge da posjete naš grad Karlovac, što nam je i bio cilj, i dobili brojne pohvale.

 

Nakon uspješnog prezentiranja, poslušali smo i ostale projekte, a zatim se uputili u razgledavanje grada. Upoznali smo mnoge znamenitosti Pule i mnogo toga naučili.

Kasnije smo krenuli prema doma, zabavljajući se cijelim putem. U večernjim satima vratili smo se u Karlovac s osmijehom na licima.

Autor teksta: Lucija Hrebac, 7.b