Eko radionica

Mali i veliki prijatelji prirode, učenici 1.c, 2.c, 2. d i 5.d razrednog odjela zajedno sa svojim učiteljicama, posjetili su Odlagalište otpada i reciklažno dvorište na Ilovcu.

Naši domaćini, djelatnici Čistoće ljubazno su nas dočekali i pripremili zanimljivu eko radionicu. Naučili smo razlikovati otpad od smeća, razvrstavati otpad u spremnike odgovarajućih boja za svaku vrstu otpada, važnost postupka recikliranja te ponovne uporabe predmeta koje namjeravamo baciti u smeće.

 

U pratnji djelatnika Čistoće obišli smo Reciklažno dvorište i upoznali njegovu namjenu. Imali smo priliku vidjeti radnike i strojeve koji sudjeluju u postupku zbrinjavanja otpada. Nakon obilaska dočekali su nas sokovi i grickalice. Posebno zanimljiv bio je zadatak razvrstavanja plastičnih i staklenih bočica iz kojih smo pili sok. Uživali smo u zajedničkom druženju. Sudjelujući u ovoj radionici, želja da čuvamo naš okoliš postala je još veća. Šaljemo svima važnu eko poruku: Razvrstavajte otpad – spriječite onečišćenje okoliša!!!