Moja prva knjiga

2015-09-30_001

Završna priredba natječaja MOJA PRVA KNJIGA održana je 24. rujna 2015. u Domu oružanih snaga HV Zrinski u Karlovcu.

Pokrovitelj ove priredbe je Udruga Kalibra kojoj je cilj promicanje čitanja te razvitak i unapređenje stvaralaštva za djecu i mlade s ciljem stvaranja novih naraštaja mladih čitatelja i književnih stvaratelja. Da im to uspješno polazi za rukom, govori i činjenica da je ovo već jedanaesti susret i da je na natječaj bilo poslano preko 700 slikovnica učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Mi smo posebno ponosni na naše dvije učenice Doru Pavlaković, uč. 1. (sada 2. raz.) koja je osvojila 2. mjesto na ovom državnom natječaju i Kalu Majetić, uč. 5. (sada 6. raz) i osvojeno 3. mjesto. Mentorice su im učiteljice Renata Kučan i Zlata Lukšić. Kala je svoju knjigu naslovila Iskustvo za pamćenje, a Dora je u svojoj knjizi opisala Kako pčele uče.

2015-09-30_003

Osim Dorine,  u prošlogodišnjem 1. d razredu, nastale su još dvije slikovnice. Autori su Ivan Belavić (Gusarsko blago) i Ante Vučemilović Stipanović (Medo i šumske jagode).
Cijela svečanost bila je popraćena prigodnom prodajom prijašnjih nagrađenih slikovnica koje su u tiskari dobile izgled prave knjige velikog formata i debelih korica. Također su se mogle razgledati ovogodišnje slikovnice svih sudionika.
Prije svečane dodjele nagrada UO Lepeza izvela je „Mjuzikel – o životu i inim stvarima“, duhovitu folklorno scensku predstavu. Nakon toga nagrade učenicima podijelile su Sanja Pilić i Silvija Šesto. Nastupom Dječjeg zbora Zorice završio je 11. Državni natječaj za djecu u pisanju i ilustriranju vlastite priče.

Napisala:
Zlata Lukšić