Državno natjecanje iz fizike

Bio sam ponosni predstavnik OŠ Grabrik na Državnom natjecanju iz fizike, 2017. godine. Natjecanje je održano u Vinkovcima, od 2. do 5. svibnja.

Prethodno sam osvojio drugo mjesto na županijskom natjecanju te su me zajedno s predstavnikom OŠ Slunj, Tonijem Katićem pozvali na državnu razinu. Na natjecanje je bio pozvan i Josip Spudić, učenik 2. razreda Gimnaije Karlovac. Nas trojica branili smo boje naše županije u Vinkovcima. S nama su u pratnji bili naši mentori, a moja je mentorica bila Snežana Kirin Mataković, prof.

Krenuli smo rano ujutro te u popodnevnim satima sretno stigli na odredište. Smješteni smo u hotelu “ Slavonija” i ubrzo su nam podjeljeni ključevi od soba. U sobi sam bio s Josipom i Tonijem. Na ceremoniji otvaranja natjecanja tamburaši su ostavili vrlo dobar dojam na mene. U slobodno vrijeme razgledali smo Vinkovce, uistinu predivan grad.

Drugog dana su na rasporedu bili pisani zadaci. Nakon rješavanja, u poslijepodnevnim satima smo pošli u organizirano razgledavanje Osijeka. Dojmila me se velebnost osječke katedrale u svojem neogotičkom stilu. Umorni od razgledavanja, ali s lijepim dojmovima, vratili smo se u Vinkovce. Noć je bila provedena radno, s mnogo ponavljanja i razmišljanja o zadacima.

Trećeg dana na red su stigli praktični zadaci. Nakon što su i oni bili gotovi, natjecatelji iz znanja su bili pozvani poslušati praktične radove sa smotre, po izboru komisije. Večer je prošla u neizvjesnosti zbog konačnih rezultata, ali i olakšanja, jer smo svi napravili najbolje što smo mogli.

Zadnji dan je bilo proglašenje najboljih natjecatelja i smotre radova. Nakon toga smo su u  kasnim poslijepodnevnim satima vratili kući.

Sve u svemu, iskreno sam zadovoljan natjecanjem i svojim plasmanom. To je bilo fantastično iskustvo koje bih rado ponovio.

Emil Gajšak , 8.b