Maturalac 2017.

Dana 28. 8. 2017., u ponedjeljak, učenici 7. A, B, C i D razreda uputili su se, u pratnji svojih profesora, na maturalac.

Krenuli smo u 6 sati ujutro. Grad Knin bilo je prvo odredište. Posjetili smo Muzej Domovinskog rata i kninsku tvrđavu, gdje smo slušali o njihovoj prošlosti i postanku te načinu na koji su ljudi tada živjeli. Nakon razgledavanja krenuli smo prema Sinju. U Muzeju Sinjske alke vidjeli smo alkarsku opremu i kratak film o nastanku Sinjske alke. Iako nam je sljedeće odredište bila Makarska, zaputili smo se u Zaostrog te se tamo smjestili i okupali prije večere.

 

Sljedećeg smo se jutra probudili vrlo rano da bismo se pripremili za naporan dan na brodu. Nakon dvosatnog putovanja, stigli smo u grad Jelsu na Hvaru. Imali smo slobodno vrijeme pa smo požurili u obližnji dućan po hladna pića (naravno, bezalkoholna).

Izlet smo nastavili prema Bolu na Braču gdje smo se kupali na prekrasnoj plaži Zlatni rat.

 

Ipak, povratak brodom bio je najbolji dio izleta zbog druženja s ekipom koju smo upoznali u hostelu. Tamo smo požurili pod tuševe da bismo stigli na večeru i što prije pojurili u disko. Nakon tulumarenja, sretni i umorni, uputili smo se prema svojim sobama. Nakon neprospavane noći i ranog buđenja krenuli smo prema Dubrovniku – gradu prepunom tradicije i kulture, ali i turista! Pod stručnim vodstvom razgledali smo grad te saznali o njegovu nastanku i staroj gradskoj jezgri. Divili smo se ljepotama Straduna, zidinama i pogledali film o nastanku grada (koji su neki, svladani umorom, prespavali). Nakon ručka vratili smo se u hostel i shvatili da su naši novi prijatelj otišli, ali ubrzo smo upoznali tek pristigle Zagrepčane. Večer koja je uslijedila bila je rezervirana za disko, razne igre i druženje. Posljednje večeri, uz dopuštenje dragih nam profesora, druženje se nastavilo i po sobama. Međutim, sreći je ubrzo došao kraj i nerado smo se počeli pakirati. Sljedećeg jutra, tužni, ali i uzbuđeni, krenuli smo prema Neretvi.

 

Nakon nezaboravnog lađarenja Neretvom, na jednom otočiću uživali smo u druženju uz bogat i vrlo ukusan roštilj. Put nas je vodio prema gradu pod Marjanom – Splitu, gdje smo posjetili Dioklecijanovu palaču. Povratak kući trajao je 5 sati, ali vrijeme je proletjelo u druženju, spavanju, slušanju glazbe i sređivanju dojmova.

Iako nam je nedostajao dom, voljeli bismo da je druženje potrajalo, no vjerujemo da je pred nama još jedna uzbudljiva školska godina prepuna iznenađenja i novih iskustava.

Napisale: Ita Benčić i Ema Bekić, 8. a