Terenska nastava 5. razreda

U četvrtak 19. 10.2017. učenici 5. razreda proveli su terensku nastavu u Rijeci.

Najprije  smo posjetili Astronomski centar gdje smo gledali projekciju filma Neukrotivi svemir. Nakon toga voditeljica nam je održala interaktivno predavanje o Sunčevom sustavu. Naučili smo mnogo novih i zanimljivih detalja koji su nam dobro došli pri rješavanju kviza u autobusu na povratku u Karlovac.

 

Nakon Astronomskog centra posjetili smo Villu Ružić. Tamo smo vidjeli puno prekrasnih starih predmeta kojima su se koristili stanari Ville među kojima su bili i članovi obitelji Mažuranić. Vodič nam je na vrlo zanimljiv način pričao o životu bana Ivana Mažuranića i njegove unuke Ivane Brlić Mažuranić. Razgledali smo stilski uređene prostorije i sjedili u udobnim naslonjačima u salonu, istim onima u kojima su se odmarali Mažuranići. Posjet Vili Ružić bio je na neki način bajkovit.

 

Na kraju smo se odvezli do središta grada Rijeke, razgledali Korzo i luku i slikali se pred zgradom Kazališta koje nosi ime slavnog skladatelja Ivana pl. Zajca.

Na povratku kući u autobusu je održan kviz. Pobjednici su bili Karlo Jakin i Ivano Barić koji su točno odgovorili na 17 od ukupno 20 pitanja.

Sve u svemu bilo je ovo zanimljivo i poučno putovanje.

Autor članka: Manuela Pandur, 5.b