Gost iz Irske

U organizaciji Županijskog stručnog vijeća za engleski jezik i Naklade Alfa & Express Publishing, u našoj je školi 26. listopada gostovao Paul O’Grady, Irac koji živi u Hrvatskoj.

Održana su dva predavanja/radionice na temu: „Daring to  Believe” – Courage in the face of challenge. Na radionici u međusmjeni sudjelovali su učenici osmih razreda is OŠ Grabrik, OŠ Braća Seljan i OŠ Netretići i srednjškolci iz Gimnazije, MIOŠ-a i Ekonomsko-turističke škole.Poslijepodne, je organizran stručni skup za učitelje engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama.

Paul O’Grady, jedan je od pedestak Iraca koji se skrasio u Hrvatskoj. Učitelj engleskog, arhitekt, poslovni čovjek, vlasnik plesne škole „Irish Maiden, autor knjiga „Ja tata iz Irske“ i „Moj brod je Hrvatska“, govorio je o svojim iskustvima. Učenici su sa zanimanjem slušali o tome kako vještina spravljanja koktela može dobro doći pri mijenjanju pelena maloj bebi, kako novac ne bi trebao biti glavni i jedini cilj u životu, kako su ljubav i humanost potrebne svakome i trebamo ih dijeliti kad kod možemo…

 

Radionice su bile „začinjene“ irskim pjesmama za koje je O’Grady sam napisao tekst i glazbu. Na kraju su se i učenici i nastavnici zabavili pokušavajući naučiti tradicionalni irski ples.