Adventski izlet 7. razreda

Blagdan sv. Nikole dolazi svake godine. Raduju mu se djeca i odrasli.

Spremaju i čiste svoje cipelice i čizmice koje će staviti u prozor kako bi sveti Nikola i njima donio dar koji su zaslužili ako su bili dobri. Naši su sedmaši izgleda bili jako dobri jer su blagdan sv. Nikole proveli u zajedničkom druženju sa svojim razrednicama i pratiteljicama u šarenom, veselom i adventskom Zagrebu.

  

Posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu u kojem su se pobliže upoznali s likom i djelom našeg poznatog prirodoslovca Nikole Tesle. Posjetili su i rudnik i na trenutak otkrili kako je to biti rudar, kretati se malim i uskim rudarskim hodnicima. Na kraju obilaska uživali su u prekrasnom noćnom nebu iznad Zagreba u planetariju tehničkog muzeja.

U opuštenom raspoloženju slijedila je projekcija filma Čudo, topla i inspirativna priča o dječaku Augustu koja je dirnula sve.

   

Puni dojmova nakon filma uputili su se u Meštrovićev paviljon pogledati multimedijsku izložbu u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara pod nazivom  Nikola Tesla – Mind From The Future.

 

U pratnji vodiča otkrivali su poznate i manje poznate činjenice iz života Nikole Tesle, iskusili neka njegova otkrića kroz video scenografiju, računalne igre, hologramske-svjetlosne avanture i zanimljive priče o vizijama čarobnog svijeta Nikole Tesle.

 

Svjetlo lampica pratilo ih je i tijekom šetnje po adventskom Zagrebu, od Kaptola, kroz tunel Grič pa sve do Zrinjevca. Bio je to još jedan blagdan sv. Nikole za pamćenje. Ipak se isplati biti dobar!