Čitamo mi, u obitelji svi – 7. put u OŠ Grabrik

Hrvatska mreža školskih knjižničara je udruga čiji članovi i volonteri  već sedam godina provode i koordiniraju projekt” Čitamo mi, u obitelji svi”  na nacionalnoj razini.

Projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ želi unutar obitelji osvijestiti potrebu za čitanjem, dobrobiti koje ono donosi i za obitelj kao zajednicu i za dijete kao mladu osobu čije se čitalačke navike tek formiraju.

Zbog toga smo se i ove godine (7.put) uključili u projekt, u kojem sudjeluje  128 škola diljem Republie Hrvatske, odnosno 4.329 učenika trećih i četvrtih razreda.

 

Ove su se godine u projekt uključili učenici 3.a i 3.c  sa svojim obiteljima te njihove učiteljice Sandra Bosiljevac i Renata Golubić.

S projektom smo započeli 02.02.2018. kada su učenici Vito Stipan Udiljak (3.a) i Lara Gvozdić (3.c) prvi  ponijeli svojim kućama ruksak s knjigama.

Pravila projekta su ostala ista.

U ruksaku, koji svaki put kući na pet dana nosi drugi učenik, nalazi se 7 zanimljivih knjiga iz različitih područja. Neke su knjige namijenjene roditeljima, neke djeci, a neke za zajedničko čitanje. Nakon pet dana, dijete ruksak vraća u školu.

 

U ruksaku se osim knjiga nalazi i Bilježnica dojmova. U Bilježnicu dojmova svaki će učenik napisati kraći sastavak u kojem će prenijeti svoje dojmove, osjećaje o obiteljskom čitanju,neki zanimljiv događaj, nešto smiješno, nešto zabavno.

Svim učenicima i njihovim obiteljima želimo ugodno i zanimljivo provedeno vrijeme u zajedničkom čitanju!