Edukativna igra o pravima djece

Dana 22. siječnja 2018. održana je radionica “Izrada edukativne igre o pravima djece” s učenicima 4.a.

Bila je to treća po redu radionica u sklopu projekta promicanja dječje participacije “Naša prava” kojeg provodi Udruga za lokalni razvoj “Turbina promjena” iz Karlovca.

 

Radionicu je provela stručna suradnica Jasmina Rendulić i volonterka Melita Golub iz Društva Naša djeca Karlovac s učenicima 4.a razreda OŠ Grabrik.

Učenici  su tako imali priliku ponoviti koja su to dječja prava te koji je najvažniji dokument koji štiti njihova prava. Nakon kratkog ponavljanja gradiva, učenici su podijeljeni u četiri skupine počeli izrađivati edukativnu igru, a svaka skupina je imala svoj zadatak. Prva skupina oslikavala je figure za društvenu igru, druga skupina izrađivala je igraću kocku, treća skupina pisala je zadatke koji će se nalaziti na tri vrste kartica (želje, potrebe, pitanja o dječjim pravima), a četvrta skupina je oslikavala igru. Nakon radionice, voditeljice su najavile ponovni dolazak kako bi učenici igru igrali.

 

Radionica “Izrada edukativne igre o pravima djece” nastavak je radionice “Konvencija o pravima djece” koja se u siječnju ove godine održala u OŠ Grabrik, a četvrta radionica po projektu “Naša prava” održat će se u ožujku.

Autor članka: Anamarija Garašić, iz Udruge za lokalni razvoj “Turbina promjena”