Natjecanje  iz  hrvatskoga  jezika

Jezik je naš svemir. Svaki put kad slažemo i najjednostavnije rečenice, češljamo osjetljivo tkivo svemira.                                                    Tomislav  Ladan

Ovogodišnje županijsko Natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika održano je 5. ožujka u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Dugoj Resi.

Prava zimska atmosfera, obilje snijega i kiše nije mogla pokvariti naše dobro raspoloženje i spremnost da se upustimo u izazov rješavanja zadatka, kao i toplu dobrodošlicu naših domaćina.

 

Četrnaest učenika naše škole 7. i 8. razreda ostvarilo je pravo sudjelovanja na županijskom Natjecanju. Rezultati nisu izostali ni ove godine.

Učenica Karla Kovačić iz 7.b razreda zavrijedila je prvo mjesto u konkurenciji 7. razreda, a učenik Sven Gvozdić iz 7.c razreda zavrijedio je drugo mjesto.

Ni osmaši nisu bili manje uspješni. Rea Blašković iz 8.d prva je u konkurenciji 8. razreda, a Lucija Hrebac iz 8.b  zauzela je drugo mjesto.

Čestitamo svim sudionicima Natjecanja i njihovim mentoricama, a županijskim prvakinjama želimo da ostvare pravo sudjelovanja na državnom Natjecanju.