Volonterska školica

U četvrtak 15. ožujka, učenici petih i sedmih razreda A smjene sudjelovali su na predavanju i radionici u sklopu EU projekta „Volonterska školica“.

Projekt sufinancira Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske .

 

Kroz predavanja i radionice, koje su vodili članovi udruge Carpe Diem, Ivana Lesić i Igor Kuštreba te profesorica naše škole Daniela Marčetić, učenici su saznali sve što ih je zanimalo o volontiranju: što je volontiranje, tko sve može volontirati i gdje mogu volontirati. Vidjeli su i nekoliko primjera dobre prakse. Prisutni učenici iskazali su dobru namjeru za volontiranjem u sklopu školskih projekata kao i za provođenje aktivnosti u budućem volonterskom klubu škole.

Nekolicina prisutnih učenika odazvala se pozivu na suradnju i postali su aktivni članovi radne skupine koja će u nekoliko narednih mjeseci osnovati volonterski klub i osmisliti aktivnosti koje će se provoditi u njemu, a čime će direktno utjecati na školsku zajednicu i nesebičnim davanjem svojega vremena, volontiranjem, pomoći svojim vršnjacima i kolegama iz škole u savladavanju školskih zadataka i briga. Ovim putem im se zahvaljujemo i veselimo se zajedničkoj suradnji.