Proslava Dana škole

Danas, 21. ožujka 2018. u Osnovnoj školi Grabrik  bilo je posebno dinamično jer smo svetkovali Dan škole, i to 27. po redu.

I kao što rekoše voditeljice današnje priredbe, naša škola je još uvijek mlada, tek u 3. desetljeću postojanja, a svi znamo da škole duuuuugo žive i često što su starije, postaju sve bolje.

To bi se moglo reći i za naše učenike! Naime, i oni su sve bolji u proslavi njenog rođenadana.  Ovaj osobit dan čestitali  su joj čak dvjema priredbama pod zajedničkim naslovom „Pokaži što znaš“.

 

Što znaju, ujutro su prezentirali učenici razredne nastave, a popodne od 14 sati to su učinili učenici predmetne nastave. I doista su pokazali svu raznolikost svojih talenata. Pjevalo se, sviralo i plesalo, a ponajviše glumilo.

 

Scenskim igrama bile su obuhvaćene najrazličitije teme;  inspirirane političkim događanjima u Saboru ili hrvatskim sudnicama, razmišljanjima o reformi školstva, ili situacijama iz školskog života…

 

Oživjeli su naši razredni odjeli satove razrednika u večernjoj školi, različite osobnosti učenika,  rusku školu u kojoj se odgovara engleski jezik,  no proricali su i budućnost osmaša, ali se vratili i u prošlost te dokazali evoluciju po Darwinu.

Izvedbe svih 16 razrednih odjela predmetne nastave svojim budnim okom pratio je stručni žiri u sastavu profesorica hrvatskog jezika, kemije i fizike, vjeroučitelja i logopedinje. Zadatak nije bio lagan, no najviše bodova zavrijedili su osmaši. Prvo mjesto svojom scenskom igrom „Budućnost 8.b“ osvojili su učenici baš tog 8. razreda, drugo mjesto 8.c scenskom igrom „Razvoj čovjeka po Darwinu“, a treće mjesto također 8. razred i to 8.d duhovitim prikazom jednog sata razrednika u večernjoj školi.

Ravnateljica škole čestitala je najuspješnijim razrednim odjelima, darujući ih simboličnim nagradama, ali i svim ostalim razredima i njihovim razrednicima na uloženom trudu, vremenu, energiji, entuzijazmu…

Dok preslagujemo dojmove i evociramo današnje slike šarenila naše sportske dvorane, veselimo se budućim proslavama Dana škole i nastupima naših kreativnih učenika!