Leonarda na državnom LiDraNu

Naši su učenici i ove godine uspješno predstavili sebe, svoje učitelje i OŠ Grabrik na Smotri LiDraNo – smotri koja već dugi niz godina okuplja mnoštvo učenika svih uzrasta u području literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.

Na županijskom LiDraNu, na kojem su učenici naše škole sudjelovali u svim trima izrazima, najuspješnijom se pokazala Leonarda Pilčik, učenica 6. D razrednog odjela. Leonarda je pozvana na državnu Smotru LiDraNo, koja je u Primoštenu održana od 19. do 23. ožujka 2018., i to u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa te se predstavila kazivanjem pjesme Dragutina Tadijanovića Bilješka o tri vrapca.

Sve nastupe na LiDraNu, pa tako i nastup naše Leonarde, krasi dječja kreativnost, neposrednost i iskrenost izgovorene riječi. A riječ je, kako kaže jedan umjetnik riječi, tajanstven oblik u koji pretvaramo sebe sama. Tako je prije dosta godina jedan učenik 5. razreda, pišući za LiDraNo, napisao kako njegove pjesme nastaju u moru  pjesama. To je more u njegovu srcu, on se okupa, izabere kapljicu i napiše pjesmu. I završi riječima… Jer svi ljudi koji imaju srce i dušu imaju i more pjesama! Za jednu se smotru zaista ne može reći rečenica ljepša od ove: ona okuplja ljude koji imaju srce i dušu.

Bravo, Leonarda!

Auro članka: Darija Begedin, prof.