Noć knjige 2018.

Noć knjige je manifestacija koja se održava već sedmu godinu zaredom  povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava (23.travnja)  te Dana hrvatske knjige (22.travnja). Cilj ove manifestacije je  populariziranje knjige i čitanja. Noć knjige ove godine bilježi rekordan odaziv jer se održavala u čak 287 gradova i mjesta diljem naše zemlje, uključilo se  oko 670 sudionika s gotovo 1200 različitih programa.

 

Ovogodišnja tema ja bila Budućnost knjige  kojom se željelo potaknuti publiku, čitatelje, sudionike i medije na razmišljanje o izazovima koje pred knjigu postavlja razvoj suvremene tehnologije.

Naša se škola i ove godine uključila u ovu manifestaciju.  Učenici 2.b razreda su u školskoj knjižnici slušali detektivsku priču Ivanke Borovac „Detektiv Dinko u potrazi za Sebastijanom“.  U 12 sati u goste su nam došli učenici 2.d razreda OŠ Dubovac s učiteljicom Josipom Biličić i knjižničarkom Anom Sudarević.

 

Goste su dočekali učenici 2.a razreda naše škole s učiteljicom Bogdankom Conjar i knjižničarkom Jovitom. Zajedno su slušali priču „Dug put kući“  Olivera Jeffersa, a zatim je svaki učenik izrađivao svoj zamišljeni planet.

U večernjim satima održano je Čitanje pod zvijezdama na temu Riječi moja, budi široka.