DvorsKA slagalica u Puli

Učenici naše škole i ove godine su sudjelovali na Festivalu matematike koji je 7. svibnja 2018. godine održan u Puli.

Festival je jedno od najvećih okupljanja mladih matematičara i njihovih mentora, a ove godine u Pulu je stiglo preko tisuću sudionika. U natjecateljskom dijelu pod nazivom Ekipa za 5+ sudjelovale su 164 ekipe. U dijelu Festivala pod nazivom Matematika + koji ima karakter smotre svoj rad predstavilo je 15 ekipa.

Naši učenici bili su jedini predstavnici Karlovačke županije.  Na ekipnom natjecanju u četveročlanim ekipama sudjelovali su: Matea Novković, Luka Vitas, Saša Gabrić i Julijan Jakin te Nikola Paulić, Luka Strahinić, Petra Gudasić i Ivan Bošnjak. Od 49 ekipa u kategoriji petih i šestih razreda naši učenici osvojili su sjajno 2. mjesto (ekipa u kojoj su bili Matea, Luka, Saša i Julijan).

 

Potaknuti uspjehom prošlogodišnjeg projekta MatKA Zvijezda kojim su pokazali prošlost, sadašnjost i moguću budućnost Zvijezde, naši osmaši su ove godine odlučili izraditi originalan suvenir grada Karlovca. Suvenir su namijenili svojim vršnjacima i srednjoškolcima koji iz cijele Hrvatske dolaze u Karlovac. Pod nazivom DvorsKA slagalica, učenici su izradili maketu najstarijeg karlovačkog spomenika, starog grada Dubovca. Maketu su sastavili od geometrijskih tijela koja se slažu upoznavanjem Dubovca i Karlovca. Za upoznavanje grada učenici su pripremili brošuru zamišljenu kao turistički vodič kroz prošlost i sadašnjost Karlovca. Projekt DvorsKA slagalica sjajnim izlaganjem predstavili su Borna Burić, Tereza Pavlina, Kala Majetić, Lucija Hrebac i Elena Krajačić.

Njihove mentorice, Tatjana Bednjanec i Antonija Capan, i svi nastavnici su iznimno ponosni na njih.