Europski dan jezika 2018.

Europski dan jezika, 26. rujna, u našoj se školi obilježava već 11 godina zaredom.

Ovogodišnja proslava pripremana je danima, na nastavi engleskog,  likovnog, informatike …

Svoje umijeće u crtanju, pjevanju i glumi pokazali su i mali i veliki, učenici i učitelji. Svečanost je započela 26. rujna, rano prijepodne, predavanjem o švedskom jeziku i kulturi za učenike osmih razreda. Predavanje je održala Helena Dobrosavljević, naša bivša učenica, a sada profesorica njemačkog i švedskog jezika.  Nakon toga, osmaši su se okušali u jezičnom kvizu kojeg je vodila Dina Šegavić, predstavnica EDIC Karlovac.

 

Nešto kasnije, točnije u 12.30, okupili smo se u školskoj knjižnici gdje smo srdačno dočekali naše goste, učenike i učitelje iz OŠ Cetingrad, OŠ Žakanje i OŠ Dragojle Jarnević. Druženje je započelo pjesmom Hello to All the Children of the World,  koju su jako dobro uvježbali učenici petih razreda.

Nakon uvodnog dijela, učenici šetog razreda izdvojili su se kako bi sudjelovali u natjecanju sricanja engleskih riječi (Spelling Bee). Za sedmaše i osmaše, koji su se udružili u mješovite skupine, održano je natjecanje u poznavanju jezične raznolikosti i kulturnog bogatstva Europe i drugih dijelova svijeta.

 

Od ukupno 15 učenika, koliko ih se natjecalo u spellingu, najbolji i najizdržljviji bili su: Karlo Jakin i Lovro Košutić iz OŠ Grabrik te Ramiza Munjaković iz OŠ Cetingrad.

 

Najbolje znanje u kvizu pokazali su članovi mješovite skupine u sastavu: Anamarija Vrbanek iz OŠ Žakanje, Sara Tarabić iz OŠ Dragojle Jarnević, Luka Medved iz OŠ Cetingrad te Lara Martić i Ana Kolić iz OŠ Grabrik.

Čestitamo pobjednicima i veselimo se ponovnom druženju iduće godine.

I ove je godine naš EVENT objavljen na portalu Europskog centra za suvremene jezike pa možete glasati za nas na poveznici:

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/19135/language/en-GB/Default.aspx