Svjetski dan tablice množenja

Ove godine po osmi puta održava se Svjetski dan tablice množenja (WMTD -World Multiplication Table Day), besplatan obrazovni događaj koji se održava posljednjeg petka u rujnu, koji je ove godine 28. dan u mjesecu. 

Projekt  je inicijativa koju je pokrenuo Andrzej Grabowski, matematičar i tvorac matematičkih karata Grabowski`s „Tablice množenja“, te od 1998. pokretač Poljskog natjecanja u znanju tablice množenja.

 

Glavna svrha projekta je popularizacija zabavnog oblika učenja i učenja matematike. Događaj WMT Day potiče sve da se prisjete osnovnih pravila i svojstava množenja na zabavan i neobičan način.

U projekt se uključilo 4 579 škola širom svijeta, a OŠ Grabrik je jedna od 59 škola iz Hrvatske koja je dobila licencu za organiziranje i provedbu natjecanja sa svojim učenicima pod vodstvom profesorice matematike Daniele Marčetić.

 

Učenici koji su riješili sve testove bez pogreške dobili su i značku izvrsnosti koju su ponosno cijeli dan nosili na svojim majicama, a petero učenika koji su uz znanje tablice množenja i rješavanja problema u kojima koristimo tablicu množenja bili i najbrži dobili su uz svoju značku i simbolične nagrade. Petero najspretnijih i najbržih učenika su:

Niko Cvitičanin, Ivano Horvat, Karlo Jakin, Magda Ulemek i Iris Vranić.

 

Čestitamo svim sudionicima ovogodišnjeg osmog Svjetskog dana množenja i veselimo se natjecanju sljedeće godine.