6. Županijsko čitanje naglas

U petak, 26. 10. 2018. godine, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” održano je  Županijsko natjecanje u čitanju naglas 2018. za učenike osnovnih škola Karlovačke županije. Na natjecanje se prijavilo 25 učenika – 15 učenika u kategoriji od 3. do 5. razreda i 10 učenika u kategoriji od 6. do 8. razreda.

 

Članovi ovogodišnje prosudbene komisije su bili karlovački književnik i knjižničar Željko Mavretić, gimnazijska profesorica hrvatskoga jezika Sandra Jurić i knjižničarka Karolina Hosu.

 

Našu je školu i ove godine predstavljao učenik 6.c razreda Patrick Sivka. On je čitao ulomak iz knjige „Bum Tomica 2“, a mentorica mu je bila nastavnica hrvatskog jezika Vesna Mance.

U mlađoj kategoriji naš predstavnik je bio Rok Starešinić, učenik 3.b razreda, koji se predstavio čitanjem ulomka iz knjige „Šestinski kišobran“ – priča „Tri puta prodano štene“ Nade Iveljić. Mentorica mu je bila Boža Krznarić.

Patrick je svojim čitanjem ponovo zadivio žiri te će s učenicom iz Osnovne škole Dragojle Jarnević predstavljati našu županiju na 6. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati 22. i 23. studenog 2018. u Sisku.

Čestitke Patricku!