„Izradi konja – osvoji Troju“

Gradski muzej Karlovac, Turski kulturni centar Yunus Emre Zagreb i Arheološki muzej u Zagrebu organizatori su izložbe „Troja na putu“ koja je 18.12.2018. otvorena na Starom gradu Dubovcu.

Izložba „Troja na putu“  kreirana je povodom obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj, te je kao putujuća izložba dostupna publici u Osijeku, Zagrebu, Korčuli, Zadru, Puli, Rijeci i Karlovcu.

 

Učenici 8.a razreda sa svojom razrednicom odazvali su se pozivu profesorice Kristina Škaler iz Strojarske škole Fausta Vrančića iz Zagreba i sudjelovali jučer popodne na otvorenju izložbe i radionici  „Izradi konja – osvoji Troju“. Učenici su pokazali spretnost u izradi svojeg konja, kao i povijesno i geografsko znanje vezano uz Troju. Nakon izrade konja, okušali su se i u osvajanju Troje uz pomoć mini katapulta pri čemu su pokazali zavidno poznavanje fizikalnih zakona, ali i natjecateljski duh.

 

Radionica u kojoj su pokazali svoje znanje iz područja Tehničke kulture, Povijesti, Geografije, Fizike i komunikacijskih vještina pridonijela je zajedništvu razreda i bila je povod još jednog lijepog druženja izvan škole.

Za sve koji su zainteresirani za izložbu preporučamo razgled izložbe na Starom gradu Dubovcu u izložbenom prostoru na prvom katu, a posjetiti izložbu možete sve do 27. siječnja 2019.