„Čitamo mi, u obitelji svi“ 2018./2019.

Naša se škola ponovno pridružila projektu „Čitamo mi, u obitelji svi Hrvatske mreže školskih knjižničara zajedno s još 112 škola u Republici Hrvatskoj.

Hrvatska mreža školskih knjižničara je udruga čiji članovi i volonteri  već osam godina provode i koordiniraju ovaj projekt  na nacionalnoj razini.

U našoj su se školi ove godine u projekt uključili učenici 3.b i 3.c  razreda sa svojim obiteljima te njihove učiteljice Boža Krznarić i Doroteja Katić.

S projektom smo započeli 18.01.2019. kada su učenice Klara Medarić (3.b ) i Ana Pavlić (3.c) prve  ponijele ruksake s knjigama svojim kućama.

Provedbom projekta roditeljima se skreće pozornost na važnost savladavanja tehnike čitanja, ali i navike čitanja te se potiče zajedničko druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

 

Pravila su projekta ostala ista.

U ruksaku, koji svaki put kući na pet dana nosi drugi učenik, nalazi se 7 zanimljivih knjiga iz različitih područja. Neke su knjige namijenjene roditeljima, neke djeci, a neke za zajedničko čitanje. Nakon pet dana, dijete ruksak vraća u školu.

 

U ruksaku se osim knjiga nalazi i Bilježnica dojmova. U Bilježnicu dojmova svaki će učenik napisati kraći sastavak u kojem će prenijeti svoje dojmove, osjećaje o obiteljskom čitanju, neki zanimljiv događaj, nešto smiješno, nešto zabavno.

Svim učenicima i njihovim obiteljima želimo: „Uživajte i zabavite se uz knjigu i čitanje!“