Infokup 2019

Infokup je natjecanje iz informatike koje se provodi u osnovnim i srednjim školama u kategorijama kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera.

Ovogodišnje državno natjecanje održano je u Primoštenu od 19. do 22. ožujka. Od 6971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja na državu razinu pozvana su 172 učenika.

U kategoriji Razvoj softvera pozvano je 8 učenika osnovnih i 8 učenika srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske koji su se istaknuli na županijskim razinama.

 

OŠ Grabrik imala je predstavnika u ovoj kategoriji, a to je učenik 7. razreda Tibor W. Držanić sa svojim projektom IRIS i mentoricom Antonijom Capan. Tibor je u kategoriji osnovnih škola bio pozvan kao jedini učenik 7. razreda te se tako na državnom natjecanju natjecao sa učenicima 8. razreda.

On je osmislio ideju projekta, realizirao je izradom konačnog programa, a ocjenjivačko povjerenstvo je vrednovalo tehničku izvedbu, dokumentaciju i prezentaciju. Tibor je osvojio 4. mjesto, sjajno se zabavio i već počeo razmišljati o projektima za narednu godinu.