Festival matematike 2019.

Učenici osnovne škole Grabrik i ove su godine sudjelovali na Festivalu matematike u Puli u organizaciji Matematičkog društva „Istra”.

Našu školu predstavljalo je ukupno 20 učenika od 5. do 8. razreda. U natjecateljskom dijelu imali smo 4 ekipe po 4 učenika sastavljene od petaša i šestaša te sedmaša i osmaša. Također, jedna ekipa učenika predstavljala nas je na smotri radova pod nazivom Matematika+ sa projektom „OŠ Grabrik – jučer, danas, … sutra?”. U konkurenciji koju su činili najbolji mladi matematičari iz cijele Hrvatske, naše su ekipe hrabro rješavale teške zadatke tijekom 120 minuta. U konkurenciji 56 ekipa petih i šestih razreda naši učenici su osvojili izvrsno 6. mjesto, dok su ih sa istim rezultatom pratili i stariji učenici u kategoriji sedmih i osmih razreda.

 

Vrijedno iskustvo u ekipnom natjecanju i prezentaciji svog rada stekli su:

Ana Radočaj, 5.a

Klara Gorup, 5.a

Antonio Marčac, 5.b

Ivan Bošnjak, 6.d

Julijan Jakin, 6.d

Saša Gabrić, 7.a

Matea Novković, 7.a

Sven Anić, 7.a

Nikola Paulić, 7.b

Lana Žabčić, 7.b

Nina Maleš, 7.c

Gabriela Jurinjak, 7.d

Elena Galić, 7.d

Iskra Bubaš, 7.d

Lucija Božić, 7.d

Antonio Mamić, 8.a

Niko Pavlić, 8.a

Luka Krištof, 8.c

Ema Nakić, 8.c

Gabrijel Stošić, 8.c

 

Učenike su na natjecanje i smotru vodile učiteljice Tatjana Bednjanec, Tea Borković i Antonija Capan uz pratnju ravnateljice Željke Škot.  S obzirom na ugodno provedene trenutke u putovanju i rješavanju matematičkih problema, vjerujemo da će odlasci na ekipna natjecanja postati tradicija u našoj školi.