1. Karlovački maraton priča

Veliki uspjeh na 1. Karlovačkom maratonu priča ostvarili su učenici 4.c (Lara Gvozdić, Martin Hamilton, Arian Ogrešević i Lea Ostarčević) te 4.d razreda (Eva Vrana i Lori Žaja) svojom pričom „Čarolija prijateljstva“.

Ovo natjecanje organizirala je Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić. Zadatak učenika bio je napisati zajedničku priču prema pojmovima koje su dobili bacanjem kockica. Zadani pojmovi odnosili su se na likove priče, mjesto i vrijeme radnje te zanimljive predmete kojima su učenici trebali dodijeliti posebnu važnost u priči. Naši motivirani učenici napisali su priču o usamljenosti, prijateljstvu i prihvaćanju različitosti. Od 33 priče iz 18 škola koje su prijavljene na natječaj, priča „Čarolija prijateljstva“ odabrana je kao jedna od tri najbolje priče te ulazi u nacionalni natječaj za 4. Maraton priča u Zagrebu.  

Dodjela priznanja i nagrada za učenike i mentore organizirana je u utorak, 7. svibnja 2019. u prostoru Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.

Čestitke učenicima, a na nama učiteljima je poticati i usmjeravati želju učenika za čitanjem, maštanjem te uzimanjem papira i olovaka u ruke!