Korak po korak

U sklopu projekta „Pametno odloži, bolji Karlovac složi“, u OŠ Grabrik,16.5.2019. održana je besplatna predstava „Korak po korak“ za sve učenike razredne nastave.Predstava se bavi temom očuvanja okoliša i ekologije, a cjelokupna scenografija i kostimi iskorišteni su i izrađeni od prijašnjih pred stava kako bi se ukazalo na važnost recikliranja i prenamjenu materijala.

 

Vidjeli smo tepih izrađen od starih majica, cvijeće i kaktuse od plastičnih boca, kućicu za igranje od kartonskih kutija za cipele…

Predstava je bila interaktivna i učenici su uživali u komunikaciji s glumcima.

 

Kroz cijelu predstavu vodili su nas Dino, ekološki neosviješten dječak i Ružica, izrazito ekološki osviještena djevojčica u koju je Dino zaljubljen. Ružica je učeći njega čemu služe pojedine kante razvrstane po bojama, naučila i nas da plastika ide u žutu kantu, papir u plavu, staklo u zelenu, beterije u crvenu i metal u smeđu.

Pohvale glumcima koji su zaista odlično vodili djecu kroz cijelu predstavu!

Kako su predstavu doživjeli učenici 3. a razreda, pročitajte.

Dana 15. 05. 2019. godine u OŠ Grabrik održana je predstava Korak po korak. Gledali smo je mi učenici od 1. do 4. razreda i naše učiteljice. Bila je vrlo zanimljiva, maštovita i poučna. Glumci su nam predstavom dočarali koliko je važno očuvanje prirode i okoliša.

Vita Živčić

Predstava je bila smiješna i poučna. U njoj su glumila dva lika: Dino i Ružica. Od početka se vidjelo da su zaljubljeni. Na nekim dijelovima sam ih uspoređivala s nekim našim učenicima jer i oni ponekad znaju biti tako smiješni kad su zaljubljeni. Iz predstave sam naučila da trebam reciklirati. Ako mislim da je nešto smeće, prvo trebam provjeriti može li se to uza nešto upotrijebiti.

Jana Pavlačić

Dino je bio zaljubljen u Ružicu koja je bila član reciklažnog društva. I on je htio biti član toga društva. Pošto društvo nije više primalo članove, Ružica ga je učila privatno. Nakon nekog vremena Dino je priznao da je zaljubljen u Ružicu, a Ružica je učinila istu stvar.

Gledali smo tu predstavu kako bismo na zabavan način naučili ponešto o reciklaži.

Matija Peretić

U predstavi se radi o recikliranju i tome da ne smijemo zagađivati okoliš. Trajala je 45 minuta, a nakon predstave u razerdu smo crtali svatko svoj plakat o čuvanju okoliša. Rado bih pogledala još takvih predstava jer su jako poučne i zanimljive.

Amadea Pavković