Učim i štedim – znam da vrijedim

Učenici 5. D razrednog odjela u ovoj su školskoj godini sudjelovali u edukativnom projektu Male akademije financija Učim i štedim – znam da vrijedim.

Projekt je organizirao Večernji list u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima, Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja s ciljem promicanja financijske pismenosti učenika. Učenici naše škole na natječaj su se prijavili osmislivši esej na temu Zašto je važna financijska pismenost i kao tim Odeoni izabrani među deset timova učenika 5. i 6. razreda za daljnje sudjelovanje u projektu. Izabranim timovima omogućena je edukacija o financijskoj pismenosti, koju su vodile Dajana Barbić i Andrea Lučić, docentice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon edukacije uslijedila je izrada završnog rada kojim su timovi nastojali pokazati koliko su svladali financijsku pismenost natječući se pritom za glavnu nagradu: 15 tisuća kuna za svoju školu i tablete za svakog učenika u timu. Naši Odeoni osmislili su videouradak pod nazivom Stonoge i dvonoge, u čijoj su im realizaciji pomogle Tonka Gradišar  i Jana Božičević, učenice 6. D razrednog odjela, te njihova mentorica Darija Begedin i učiteljica Informatike Zdravka Mrežar.

 

Svečanost kojom je obilježen završetak projekta i proglašeni pobjedici održana je 11. lipnja 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Naši Odeoni nisu osvojili glavnu nagradu, ali nitko nije bio previše žalostan. Svi su se složili: učili smo i radili, dobro se zabavili, uživali u odličnom programu završne svečanosti i, što je najvažnije, postali pravi tim!