Pametno odloži#Bolji Karlovac složi

U ponedjeljak 10. lipnja 2019. u našoj je školi predstavljen projekt  “Pametno odloži#Bolji Karlovac  složi”.

Tim povodom školu su posjetili gradonačelnik Damir Mandić, pročelnica Upravnog odbora za razvoj grada i EU fondove Marijana Tomičić, pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko te voditeljica projekta Martina Stojkić.

Projekt su pokrenuli Grad Karlovac i Čistoća, a obuhvaća niz izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Četiri glavna cilja su sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, ponovno upotrebljavanje otpada i kompostiranje kod kuće. Trajanje projekta je od 2014.-2020. godine, a ciljne su skupine djeca, mladež, odgojno-obrazovne institucije, ali i svi ostali građani i poslovna javnost.

Prisutni učenici 8.a i 8.b razreda te članovi eko skupine škole, upoznati su sa sadržajem web stranice i mobilne aplikacije. Saznali su su da na taj način mogu postavljati pitanja, prijavljivati probleme, ali i pohvaljivati pozitivne primjere pravilnog odnosa prema okolišu. Podijeljene su i brošure s važnim informacijama o projektu, za učenike, ali i njihove obitelji.