Terenska nastava u Republiku Austriju

I ove godine, učenici koji uče njemački jezik, uputili su se u dugo iščekivanu, jednodnevnu austrijsku avanturu.

13. travnja put Graza krenuli su peti i šesti razredi. Tako smo subotnje jutro, uz tek pokoju kap kiše, proveli šetajući i razgledavajući centar grada čija je povijesna jezgra jedna od najočuvanijih i najljepših u Europi. Obišli smo Sporgasse i Herrengasse, Rathaus, Domkatedrale, Uhrturm, Schlossberg, a naišli smo čak i na snjegovića. Nismo propustili priliku posjetiti  moderna zdanja- Kunsthaus i Murinsel. Šećer za kraj bila je tvornica čokolade Zotter, u kojoj smo imali prilike upoznati se s proizvodnjom, kao i  kušati preko 300 vrsta čokolade, u prahu, tekuće, od čistog, gorkog kakaa, koje se rijetkima sviđaju, pa sve do onih s dodatkom mlijeka i aromatičnih sastojaka, koje smo uzimali i po nekoliko puta. U kasnim večernjim satima vratili smo se pred školu puni dojmova.

 

U ranim jutarnjim satima 18.05. učenici 7. i 8. razreda uputili su se u svjetsku metropolu glazbe i muzeja. Prvo odredište bio je dvorac Schönbrunn, oko kojeg smo kratko prošetali i iskoristili priliku za prvo zajedničko slikanje. Zatim smo  krenuli u panoramski obilazak autobusom-  Zgrada secesije, Katedrala Sv. Stjepana, Opera, Hofburg, Trg Marije Terezije sa zgradama muzeja blizanaca, Parlament, Vjećnica, Palača Schwarzenberg i Hundertwasser, tek su neke od zaista mnogobrojnih ljepota grada koje smo imali prilike vidjeti.

 

Šetajući užim centrom Beča, upustili smo se u magičnu povijesnu turu, te otišli na “putovanje kroz vrijeme” u interaktivnom muzeju Time Travel Vienna, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Bečku edukativnu priču zaokružili smo posjetom prirodoslovnom muzeju – Naturhistorisches Museum.

Djelić putovanja smo zabilježili fotografijama:

 

Autor članka: Daniela Perković