Dva Oskara znanja u OŠ Grabrik

Petnaestu godinu zaredom Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz potporu Hrvatske zajednice županija organizira promociju i nagrađivanje najbolje plasiranih učenika na državnim natjecanjima pod nazivom Oskar znanja.

28. lipnja 2019. u prostoru Ekonomskog fakulteta Zagreb okupili su se ovogodišnji najbolji učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i njihovi mentori. Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora.

 

Među njima bili su i učenici OŠ Grabrik: Antonio Mamić i Nika Vitas. Antonio je najbolji u poznavanju Fizike za učenike osmih razreda, a Nika najbolja u poznavanju Povijesti također među učenicima osmih razreda.

Cijelu školsku godinu vrijedno su uz potporu svojih mentora, Snežane Kirin Mataković (učiteljice Fizike) i Vedrana Šenka (učitelja Povijesti) radili, učili i istraživali zahtjevno nastavno gradivo. Nagrada Oskar znanja, bit će im trajna uspomena na vrijedan postignuti državni rezultat, a vjerujemo da će se i tijekom daljnjeg školovanja čuti za njihova imena.