Završna priredba osmaša

„Zašto baš naša generacija ne bi skupila svu hrabrost i sav optimizam, i pokazala da možemo mijenjati svijet nabolje!“  završne su riječi svečane priredbe kojom su ovogodišnji osmaši proslavili završetak svog osnovnoškolskog obrazovanja i ujedno se oprostili s jednim važnim životnim razdobljem, i svojom školom. 

Vrućeg 2. srpnja 2019. u 17 sati činilo se da je hol OŠ Grabrik premalen za roditelje, bake i djedove, rodbinu i prijatelje naših osmaša koji su svojim prisustvom uveličali  i ispratili osmaše iz svoje osnovne škole.

 

Četrdesetak minuta izmjenjivanja simpatičnog voditeljskog para Nikoline Vuković iz 8.b i Noe Barić iz 8.c, solističkog izvođenja himne Lucije Stipetić, muziciranja Laure Balte, 8.b, Gabrijela Stošića i Hane Javorović iz 8.c, recitala Karle Kovačić, Ane Kolić i Allegre Planinac iz 8.b, duhovitog dramskog prikaza skupine učenika 8.d i pjesme momaka iz 8.a – ukratko je sadržaj ovogodišnje završne priredbe.

 

 

I naravno – proglašenje najuspješnijih učenika ove generacije koja se može podičiti svojim uspjesima! Prisjetili smo se svih učenika koji su tijekom četiriju razreda predmetne nastave ostvarili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima te istaknuli učenike koji su županijskim rezultatima zavrijedili pravo natjecanja na državnim natjecanjima. U ovoj generaciji devet je takvih učenika, a osmi razred bio je iznimno uspješan jer su među ovih devetero učenika i dva državna prvaka iz povijesti i fizike. Osam učenika nagrađeno je za uspjeh 5,00  tijekom svih osam razreda i na kraju je ravnateljica proglasila i dvoje učenika generacije: Antonija Mamića iz 8.a i Niku Vitas iz 8.d budući da su jednako uspješno završavali osnovnoškolske razrede i istaknuli se zavidnim 1. mjestom na državnim natjecanjima; Antonio iz fizike, a Nika iz povijesti te brojnim uspjesima na županijskim natjecanjima.

  

Uz obrazovna natjecanja publika je svjedočila i o brojnosti sportskih natjecanja i gotovo rekordnih županijskih i državnih uspjeha i rezultata koje je ova generacija doslovno nanizala.

  

Na kraju, četiri osma razreda, koji su na povišenom dijelu hola stajali kao jedan, otpjevali su poznatu studentsku himnu Gaudeamus igitur nakon čega su im razrednice uručile svjedodžbe što je ujedno bio i formalni čin rastanka.

Preostaje nam samo čestitati svim osmašima na uspjehu i zaželjeti  im da upišu srednju školu koju su odabrali!