Natjecanje u čitanju naglas 2019.

U petak, 11.10.2019. godine, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ održano je Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole.

Gradska knjižnica Karlovac organizirala je ove godine po prvi put gradsko Natjecanje u čitanju naglas za škole grada Karlovca. Ukupno 2 natjecatelja, koja su osvojila prvo mjesto u svakoj kategoriji,  sudjelovat će dalje na županijskom natjecanju (jedan natjecatelj za kategoriju od 3. do 5. razreda te jedan za kategoriju od 6. do 8. razreda).

 

Na gradskom natjecanju sudjelovalo je ukupno 12 učenika  – 7 učenika u mlađoj i 5 učenika u starijoj kategoriji.

Prosudbenu komisiju sačinjavali su:

Nataša Vojnović – knjižničarka i prof. hrvatskoga jezika

Andreja Pevec – prof. hrvatskog jezika u srednjoj školi

Sanja Graša – knjižničarka i prof. hrvatskoga jezika

Našu su školu  ove godine predstavljali Rok Starešinić (4.b) u mlađoj kategoriji i Niko Cvitičanin (7.a)  u starijoj kategoriji. Oba su učenika osvojila najviše bodova na školskom natjecanju koje se održalo 2.10.2019 u našoj školskoj knjižnici.

Rok je čitao ulomak iz knjige „Banditska bakica“ Davida Walliamsa ( mentorica: Boža Krznarić), a Niko ulomak iz knjige „Profesorica iz snova“ Mire Gavrana (mentorica: Jasmina Starešinić).

Niko je svojim nastupom i čitanjem  oduševio članove prosudbene komisije te će sudjelovati na 7. županijskom Natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u petak, 25. listopada 2019. godine.