Nastava preko interneta

Učenici 7.b razreda po prvi su put sudjelovali u nastavi preko interneta. Na satu engleskoga jezika povezali su se s razredima iz Italije, Grčke, Turske, Ukrajine, Litve, Poljske, Češke i Rusije. Povezivanje je omogućeno zahvaljujući programu Pearson & BBC Live Classes, a predavač Rob Dean vodio je nastavu iz Poljske. Tema nastavnog sata bila je ”Interesting places to visit in your country”.

Učenici su najprije upoznali znamenitosti New Yorka i rješavali zadatke razumijevanja slušanjem. Nakon toga voditelj je govorio o zanimljivostima grada Wroclawa u kojem trenutno živi i radi. Potom su škole, povezane u parove, jedna drugoj prezentirale neka mjesta u svojoj zemlji koja bi preporučile za turistički posjet.

Učenici su se odlično snašli u ulozi turističih vodiča, imali su puno toga za reći o ljepotama naše zemlje, a isto tako sa zanimanjem su slušali o turističkim atrakcijama drugih zemalja.

Ovakav nastavni sat bio je jedno novo iskustvo i svi su ga poželjeli ponoviti. Sljedeći internetski susret planiramo u drugom polugodištu sa 7.a razredom, a nakon toga na red će doći i ostali razredi.