BUDI ODGOVORAN – OSTANI DOMA!!

OBAVIJESTI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA KARLOVCA

27.03.2020. Karlovački Stožer Civilne zaštite uveo dodatne dežurne telefonske linije

Radi mnogobrojnih upita i poziva na dežurni broj Stožera civilne zaštite grada Karlovca 099 2655 637, Stožer civilne zaštite Grada Karlovca je uveo dva nova dežurna mobilna broja  099 5284 728 i 099 3845 715 za pitanja i obavijesti građanima grada Karlovca.

Još jednom pozivamo sve građane koji žive sami i nemaju pomoć i podršku članova obitelji, a trebaju pomoć u nabavci namirnica, lijekova ili prijevoza radi liječničkih pregleda ili ostvarivanja socijalnih prava da kontaktiraju dežurnu liniju Gradskog društva Crvenog križa Karlovac na broj 422 586. Budmo jedni drugima podrška, ponašajmo se odgovorno jer tako čuvamo vlastito zdravlje i zdravlje okoline.

____________________________________________________________

PROPUSNICE

 S obzirom na veliki broj zahtjeva i u cilju smanjenja fizičkog dolaska u gradsku upravu Grada Karlovca, otvorena je nova mail adresa propusnica@karlovac.hr na koju građani mogu slati svoje zahtjeve. Putem iste e mail adrese zahtjevi će im biti i poslani. Zahtjeve za propusnice građani mogu preuzeti OVDJE, popuniti je i predati na gore navedenu adresu.
Molimo građane da u što većoj mjeri koriste elektronički način komunikacije u cilju smanjenja socijalnih kontakata, a samo u slučaju krajnje nužnosti da koriste osobni dolazak. Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem koriste ih na način da ih isprintaju ili imaju u elektroničkom obliku (npr. na mobilnim uređajima). Ponavljamo, Stožer civilne zaštite grada Karlovca izdaje propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osobnih potrepština. Propusnice se izdaju maksimalno restriktivno i u slučaju krajnje nužnosti. Još jednom ponavljamo da propusnice nisu potrebne za kretanje unutar granica Karlovca.
Ovim putem pozivamo građane na razumijevanje i strpljenje kod odgovora na upite za propusnice te jednako tako na poštivanje svih mjera prvencije i zaštite koje su propisane.

_____________________________________________________________

Zašto je važno ostati doma?
Cijeli svijet suočen je s novim, nevidljivim neprijateljem, koji ostavlja vidljive i značajne posljedice, kako na živote ljudi, tako i na čitavu ekonomiju svijeta. Hrvatska je na vrijeme krenula s mjerama prevencije, koju uključuju i mjeru samoizolacije i karantene, koje su se pokazale kao najvažnije mjere prevencije.Zato budi odgovoran i #OstaniDoma, radi svojih roditelja, braće i sestara, baka i djedova, rodbine, prijatelja i kolega, radi sebe. Nemoj dopustiti da tvoja neodgovornost ugrozi živote, nemoj dopustiti da sav napor tima Nacionalnog stožera civilne zaštite, tvog lokalnog Stožera civilne zaštite, cijelog medicinskog osoblja, blagajnica, svih koji se svim silama trude da ostaneš zdrav, bude uzaludan. Da, životi nam se drastično mijenjaju iz sata u sat, ali ako ne slijedimo upute ovih pametnih i stručnih ljudi, mjere će biti rigoroznije, neugodne, ovo stanje će trajati dulje, a to nitko ne želi, ili?

Sada konačno počinjemo shvaćati da ovisimo jedni o drugima, da zajedno i nikako drugačije ne možemo pobijediti COVID-19.

Osvijesti se, budi odgovoran, spasi život, #OstaniDoma