Hrvatska juniorska matematička olimpijada

Učenice 8.a razreda naše škole, Saša Gabrić i Matea Novković, već četvrtu godinu za redom ostvaruju sjajne rezultate iz matematike.

Od 5. do 8. razreda, svake su godine osvojile jedno od prva dva mjesta na županijskom natjecanju. Ove godine su se obje plasirale na državno natjecanje koje je nažalost odgođeno.
Svejedno, Saša se plasirala na Hrvatsku juniorsku matematičku olimpijadu, dok je Mateji HJMO promakla za 1 bod. To je natjecanje koje se provodi u 2 kruga i u kojem sudjeluju učenici koji su ostvarili najbolje rezultate u državi na natjecanju iz matematike. U prvom krugu Saša je osvojila dovoljan broj bodova za nastavak natjecanja koje se održava u subotu, 20. lipnja. U istoj kategoriji su i učenici 1. razreda srednje škole pa je time njen uspjeh još i veći.

Natjecatelji 4 sata rješavaju 4 zadatka za koje se treba puno pripremati jer izlaze iz okvira osnovnoškolskog i srednjoškolskog gradiva.

Saši želimo puno sreće u daljnjem natjecanju. Sigurna sam da će obje učenice ostvariti još puno sjajnih rezultata u srednjoj školi i da ćemo još mnogo puta čuti za njihovo ime u kontekstu natjecanja iz matematike.