HIPPO English Language Olympiad – Engleski bez granica

Školska godina 2019./2020. po mnogo čemu je bila neobična i „naopaka”. Puno školskih događanja je bilo odgođeno, otkazano ili je kasnilo. Tako je bilo i s rezultatima osme Hippo olimpijade, međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika u kojem je prvi puta sudjelovala i naša škola

Na lanjskoj olimpijadi  sudjelovalo je 35500 kandidata iz 40 država kojima engleski nije materinski jezik, a u finale se plasiralo njih 150.

Ove godine, u prvom krugu natjecanja  u veljači sudjelovalo je 85 učenika  naše škole. Bili su podijeljeni u četiri kategorije:

Hippo Little (prva tri razreda), Hippo 1 (četvrti i peti razred), Hippo 2 (šesti razred) i Hippo 3 (sedmi i osmi ).  U polufinale, koje je održano online u lipnju, plasiralo se 10 učenika:

Luka Hipš (Hippo Little), Vida Čanković, Lorena Maćešić, Asja Petričić i Ana Križanić (Hippo 1), Karlo Jurčević, Antonio Marčac i Nevio Božić (Hippo 2)  te Marta Novaković i Gabrijela Jurinjak (Hippo 3).

I onda nas je polovicom kolovoza iznenadila i razveselila vijest da se učenica 4.b, Asja Petričić, izborila za ulazak u finale! Bravo, Asja, čestitamo!

Da je sve „normalno”, Asja bi na finale putovala u Veneciju, no ovako će se završni krug natjecanja ponovno održati online polovicom rujna. Ispit će se sastojati od testa slušanja, čitanja, govorenja i pisanja prema međunarodnim kriterijima Gatehouse Awards organizacije.

Za Asju će ovo sasvim sigurno biti vrijedno iskustvo i želimo joj puno uspjeha, a svi ostali zainteresirani su pozvani da se okušaju u sljedećem krugu Hippo olimpijade za koju ćemo se ponovno prijaviti na jesen.