Dabar 2020

Online natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC.

Dabar je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim učiteljima i u široj javnosti. Zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Natjecanje se organizira u 5 kategorija,  a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. Ove godine sudjelovao je 36.491 učenik. Na natjecanje se prijavilo 596 škola.

Već petu godinu, na natjecanju sudjeluje i naša škola. Ove godine, natjecanju su pristupila 433 učenika  naše škole.

Učenici, koji su postignutim bodovima ušli u 10% najboljih u svakoj kategoriji  (Zlatni dabar) su:

MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda : Ema Grgurić,  Katarina Mažić, Nora Hrovat i Jakov Požega.

MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda : Mia Odrčić, Korina Fink, Luka Hipš, Lana Šimunac, Nika Zagorec, Tea Topalović i Arsen Prša.

KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda : Nikolina Hrebac, Ana Marija Jurišić, Luka Basar, Sven Vukić, Tin Milanović, Emanuel Lukić, Bruno Vinski, Jakov Penić, Fran Teskera, Dario Grdić, Lucija Knežević, David Kruhek, Lucija Brajdić, Ana Križanić, Nera Jelinić, David Mikašinović, Dina Bićan-Pauli.

MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda:  Antonio Marčac, Marko Vuković, Julijan Jakin, Maja Gašpar Kozelj, Luka Vitas.

Čestitamo  učenicima!

Dio podataka preuzet sa stranice:

http://ucitelji.hr/dabar-2020-izvjesce