Uspješni novinari OŠ Grabrik na županijskoj smotri LiDraNo 2021.

Vrijeme pandemije i vrlo izazovnih okolnosti u kojima se provodi nastava, nisu utjecali na kontinuitet održavanja natjecanja i smotri.

LiDraNo je smotra dječje kreativnosti u izboru riječi, tema i scenskog pokreta, a ovogodišnja županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2021. održana je 16. i 17. ožujka u organizaciji OŠ Mahično.

Održavanje smotre provodi se tijekom dva dana pa su se 16. ožujka u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ predstavili učenici osnovnih i srednjih škola sa svojim pojedinačnim scenskim nastupima, a 17. ožujka putem aplikacije Teams, dakle virtualno, upriličen je drugi dio LiDraNa za literarno i novinarsko stvaralaštvo.

Na županijskoj razini LiDraNa naša je škola bila zastupljena školskim listom Grabrić te literarnim radom Nikoline Hrebac iz 6.b i novinarskim radom učenika Karla Jakina iz 8.a razreda koji su uspješno prošli prvi selekcijski krug gradskog susreta LiDraNa.

Izuzetno smo ponosni što je županijsko povjerenstvo prepoznalo kvalitetu uradaka naših učenika pa je za državnu razinu susreta, uz dva najbolja školska lista osnovnih škola Karlovačke županije, predložilo i naš školski list Grabrić , a među tri najbolja novinarska uratka osnovnoškolaca Karlovačke županije našao se i tekst Koliko je sloboda odlučivanja „zdrava“ za zdravlje stanovništva? učenika Karla Jakina iz 8.a.

Čestitke uredništvu školskog lista i svim članovima novinarske grupe te mentoricama Neveni Ćalini i Mireli Matešić kao i Karlu Jakinu i mentorici Jasmini Starešinić na ovom iznimnom uspjehu.