1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba u našoj smo školi obilježili raznim aktivnostima. Učenici 3. i 4 . razreda imali su zadatak ispitati svoje bake i djedove što su oni najviše voljeli čitati kad su bili djeca.

Po onome što su naši učenici zapisali, možemo zaključiti da su i oni voljeli čitati djela Mate Lovraka, Andersenove i Grimmove bajke, Pinokio, Heidi i sl. Na popisu se našlo i nekoliko naslova za koje današnji učenici nisu čuli kao npr. Družina sinjeg galeba, Kekec, Orlovi rano lete…

Učenice 4.c razreda glazbeno-scenske skupine obilježile su ovaj dan kratkim skečevima. Zaključile su da uvijek kad se može treba pomagati starijima u kućanskim poslovima, da se starijima treba ustati i ponuditi sjedeće mjesto, da treba pustiti mobitele i druge ekrane i razgovarati s bakom ili djedom. Sve su to prikazale glumeći na današnjem satu.

U sklopu projekta „Dolazim vam čitati“, učenicima 3. b razreda u goste su stigli Vanjin djed i Šimunova baka. Ispričali su nam kako je izgledalo njihovo školovanje nekad davno. Učenici su imali jako puno pitanja i zainteresirano su slušali doživljaje iz njihovog djetinjstva, koje se uvelike razlikovalo od djetinjstva danas.

Naravno, čitali su nam njihove najdraže priče. Šimunova baka čitala nam je poučnu priču „Rođendan“. Vanjin djed čitao je ulomak iz „Knjige o džungli“. Bilo je to zaista zanimljivo iskustvo, na obostrano zadovoljstvo.

Učenici 2.a razreda ugostili su Lukinu baku Renatu. Poigrali su se radio emisije i ponovili sve o intervjuu. Za baku Renatu učenici su imali pregršt pitanja na koja je ona vrlo zanimljivo odgovarala. Bilo je tu pitanja o igrama koje je igrala, zadovoljstvu u školi, ocjenama, poslu koji je radila, prvom šminkanju, pa i prvim dečkima. Za kraj, baka Renata pročitala je slikovnicu Dječak od zlata koju je za svoga nećaka pripremila Lukina teta.