Geometrijska pustolovina – drugi put

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog filmskog saveza od 26. do 28. listopada u zagrebačkom Kinu Tuškanac održana je 9. smotra hrvatskoga školskoga filma. Od 88 prijavljenih odabrano je 48 osnovnoškolskih i srednjoškolskih filmova koje smo gledali tijekom tri dana.

I naš film Geometrijska pustolovina bio je među ovih 48 odabranih. Počeli smo ga snimati još u trećem razredu. Zbog Covid-19 nismo ga mogli nastaviti snimati, ali smo ga prošle godine napokon uspjeli dovršiti. Sve se to isplatilo jer smo bili pozvani i na 9. smotru hrvatskoga školskoga filma. Bili smo smješteni u hotelu Laguna nedaleko od kina. Na prvoj projekciji prikazali su i naš film.

Tamo sam upoznala svoju novu prijateljicu Nedu Grabrović iz Strahoninca. Svaki dan smo, nakon buđenja i jutarnje higijene, odlazile na doručak pa na projekcije filmova sa svojim učiteljima i učiteljicama. Uglavnom, dnevno smo gledali dvije projekcije, jeli tri puta i tako iz dana u dan. Trećega dana održan je okrugli stol na kojem smo mogli postavljati pitanja o filmovima, a stručni žiri odgovarao je i objašnjavao svoj izbor.

Drago mi je što su nas sudci nominirali među 48 najboljih filmova od 88 prijavljenih i željela bih da nastavimo ovako uspješno. Još više sam bila sretna kad su pročitali i naš film među 14 pohvaljenih filmova.

U Zagrebu sam se jako lijepo provela. Šetali smo gradom, fotografirali se, hodali i vozali se tramvajem.

Dina Bićan-Pauli, 6. a