(DIS)LIKE protiv cyberbullyinga

U petak, 17. prosinca 2021. u našoj je školi za učenike predmetne nastave održana predstava o cyberbullyingu (nasilju preko društvenih mreža) pod nazivom „(DIS)LIKE“.Predstavu su osmislili glumci Gradskog kazališta „Zorin dom“, a nastala je na inicijativu i uz potporu Policijske uprave Karlovačke te uz financiranje Karlovačke županije. Potporu provođenju ove aktivnosti dali su i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Karlovac i Europe Direct centar Karlovac.

 

Predstavu je izveo Youtuber Psycho Mouse.  Priča je to o djevojci koja je postala žrtvom nasilja na društvenim mrežama nakon svoje objave poezije na svom internetskom profilu. Uzbudljiva i potresna priča Psycho Mousea potkrijepljena je  komentarima koje su pisali „hejteri“ na djevojčinu objavu.

Tema je i cilj predstave podizanje svijesti društva i mladih o nasilju putem interneta, ukazivanje na dalekosežne posljedice zlostavljanja na društvenim mrežama te edukacija o opasnostima od zloupotreba koje se kriju na internetu.

Ideja predstave je da se na razumljiv način djeci i roditeljima pokaže kako se sigurno ponašati na internetu i kako smanjiti mogućnost da djeca postanu žrtve kaznenih djela.