Dijeljenjem se znanje množi

Od 15. 5. 2022. do 18. 5. 2022. održana je 1. međunarodna konferencija za učitelje razredne nastave, obrazovne stručnjake i znanstvenike u primarnom obrazovanju u organizaciji Hrvatske zajednice osnovnih škola.

Konferencija je održana u Vodicama, a na njoj su aktivno sudjelovale tri učiteljice naše škole: Tea Borković, Antonija Capan i Bogdanka Conjar.

Uz niz plenarnih predavanja, radionica i prikaza iz prakse sudionici su, zajedno s predavačima i voditeljima radionica promišljali temu Pogled u učionicu – od tradicije do suvremenosti.

Tea Borković, prof. matematike i Antonija Capan, mag. educ. math održale su dvije radionice zanimljivih naslova: Uz škrabanje najbolje pamtim i Igraš se, igram se… Iako se na radionice prijavilo trostruko više sudionika od planiranog i optimalnog broja za rad u radionici, Tea i Antonija su riješile izazov na najbolji mogući način te svim prijavljenim sudionicima priuštile iskustvo „škrabanja“ i „igranja“ na nastavi matematike.

Mr. Bogdanka Conjar, dipl. uč. zajedno s kolegicom iz PŠ Hrnetić Danijelom Jurac, mag. prim. educ održala je radionicu Uopće se ne mučim kad ovako učim. Mnogobrojni polaznici imali su priliku na vlastitoj koži doživjeti moć dramskih metoda  i razumjeti kako kroz dramske metode i igre učenici mogu poboljšati učenje.

Dijeleći svoja iskustva i znanja i povezujući se međusobno, još jednom pokazali smo kako profesija učitelj ima puno šire značenje od samog poučavanja u razredu. Vlastitim primjerom dijeljenja i razmjene znanja pokazujemo svojim učenicima koliko je važno umrežavanje, povezivanje i razmjena znanja.