Kreativni petak – “UM za izUM”

Dana 10. studenog obilježavamo Svjetski dan znanosti za mir i razvoj. U petak 11. studenog održan je prvi Kreativni petak OŠ Grabrik simboličnog naziva “UM za

izUM”. U nizu radionica sudjelovali su potencijalno daroviti učenici naše škole.

Kroz radionicu “Želim biti astrounaut”  voditeljica Tea Borković upoznala je učenike četvrtih razreda sa životom astronauta u svemiru. Učenici su kroz nekoliko edukativnih snimki s Međunarodne svemirske postaje saznali zanimljivosti o životu u svemiru i ulozi astronauta na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Druženje se završilo slikanjem u ulozi astronauta.

Na radionici “Knowalot” voditeljice Ane Crnić vladao je natjecateljski duh na kvizu na engleskom jeziku.

Učiteljice Albina Modronja i Iva Šajatović Oroši osmislili su zanimljivi Escape room za učenike 5. i 6. razreda. Niz problemskih zadataka odveo je učenike u prošlost do eliksira života s kojim će u budućnosti spasiti svoje suvremenike.

Kreativni petak završili smo STEAM radionicom „Izrada hidrauličnih sprava“. Pod vodstvom naše gošće iz Srednje škole Slunj Danijele Marčetić. Nakon upoznavanja s Pascalovim zakonom, učenici su sami izradili hidrauličku spravu i isprobali princip rada hidrostatičkog sustava.

 

Cilj Kreativnog petka je ispunjen! Svi smo se dobro zabavili!