Europska razmjena božićnih ukrasa

Europska razmjena božićnih ukrasa (European Christmas Tree Decoration Exchange) godišnji je projekt u kojem tisuće učenika osnovnih škola ručno izrađuju ukrase za božićna drvca te ih razmjenjuju sa školama iz drugih europskih zemalja.

Naša škola sudjeluje u ovom projektu od 2015. na inicijativu Europe Direct Centra Karlovac koji djeluje u sklopu Razvojne agencije Karlovačke županije.

 Ove godine iz naše je škole u Europu poslano 29 božićnih ukrasa koje su izradili učenici 3. a i 3. b razreda, a i sami smo primili mnoštvo manjih i većih paketa u kojima su bili raznovrsni zanimljivi ukrasi  i neobične čestitke. Bilo je tu pisama, čestitki, predstavljanja, nakita za bor, mirisnih medenjaka i drugih zanimljivosti.

Na adresu naše škole stigli su božićni ukrasi i čestitke iz 21 osnovne škole, iz 11 europskih zemalja: Austrije, Češke, Grčke, Hrvatske, Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva (Škotske, Engleske i Velsa).

Kroz učenje o slavljenju Božića u drugim zemljama, djeca također uče o raznolikostima tradicijskih ukrasa, čime stječu bolje razumijevanje o tome što znači biti građanin Europe.

Vrijedne ručice učenika 3. a i 3. b razreda okitili su bor i uživali u zajedništvu.

Naše aktivnosti pogledajte na poveznici:

http://bit.ly/3utnfY3