„Šestar“ u našoj školi

Upisna kampanja Karlovačke županije pod nazivom „Šestar – zaokruži izvrsnost“ i geslom „Ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost Karlovačke županije!“ održana je jučer, 18. siječnja i u našoj školi. U kampanji su sudjelovali predstavnici Karlovačke županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Obrtničke komore Karlovačke županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac te predstavnici srednjih škola (Gimnazije Karlovac, Tehničke škole i MIOŠ-a).
Na zajedničkom sastanku učenika osmih razreda i njihovih roditelja predstavljen je cilj kampanje – profesionalno usmjeravanje učenika i kvalitetan izbor zanimanja. Kako izbor srednje škole učiniti što lakšim i jednostavnijim, objasnile su predstavnice Karlovačke županije – županica, gđa Martina Furdek-Hajdin i pročelnica Upravnog odjela za školstvo, Marija Šćulac. Predstavnici Obrtničke i Županijske komore Karlovac, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ravnatelji navedenih karlovačkih srednjih škola upoznali su učenike i roditelje sa zanimanjima potrebnim tržištu rada, slikovito su prikazali neka od njih, iznijeli mogućnost stipendiranja i predstavili srednjoškolske programe koje učenici mogu odabrati.
Vjerujemo da je upisna kampanja u mnogočemu pomogla učenicima u skorom odabiru budućega zanimanja i puta kojim će uskoro krenuti i doprinijela donošenju konačne odluke o upisu željenu srednju školu.