Naša Lucija četvrta u državi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Osmašica Lucija Grbac dokazala je da nedavna pobjeda na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika nije bila slučajna.

Odmjerila je snage s najboljih 36 učenika u Hrvatskoj na Državnom natjecanju, održanom od 11. do 13. travnja u Krku, u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir. U jakoj konkurenciji gdje o pobjedniku odlučuju nijanse, zauzela je visoko četvrto mjesto!

Osim zadataka kakve rješavaju učenici na županijskom natjecanju, na državnom natjecanju se još trebalo dokazati u pisanju eseja i govornim vještinama, tako da je natjecanje trajalo dva dana. Trebalo je dosta koncentracije i samopouzdanja kako bi se zadovoljili visoki kriteriji  članova Državnog povjerenstva. Sve to Lucija je staloženo i uspješno odradila.

2016-04-14_004 2016-04-14_005

Sudionici natjecanja  uživali su i u međusobnom druženju i upoznavanju, toplom prijemu u školi domaćina, razgledavanju grada Krka, izletu u Bašku, šetnjama uz more i proljetnom suncu.

 

Nakon čak šest Lucijinih županijskih natjecanja, ovaj plasman je pravi šećer na kraju njene duge natjecateljske sezone. Nadamo se da ćemo njeno ime i dalje čitati na listi najuspješnijih učenika u srednjoj školi. Čestitamo ti, Lucija!