Književni susret

2016-05-11_001

U srijedu, 4. svibnja 2016. godine u našoj je školskoj knjižnici održan književni susret za učenike 6. C i 6. D razrednog odjela. U goste nam je došla književnica Jasminka Tihi-Stepanić.

Na samom početku predstavila nam je svoj novi roman za mlade „Moja neprijateljica Ana“ koji se, kao i njeni dosadašnji romani „Imaš fejs?“ i „Bacit ću ti kompjutor kroz prozor“, bave problematikom mladih. Tako smo saznali da roman „Moja neprijateljica Ana“ govori o djevojčici Eli koja je odlučila sve poduzeti da postane manekenka. Nažalost, stvari teku krivim tokom i djevojčica postaje anoreksična te tako ugrožava vlastiti život.

2016-05-11_002 2016-05-11_003

Nakon predstavljanja nove knjige spisateljici su postavljena mnogobrojna pitanja. Saznali smo da joj kao inspiracija za pisanje služe upravo učenici jer radi kao profesorica hrvatskog jezika u jednoj osnovnoj školi u Velikoj Gorici i svakodnevno se susreće s djecom i mladima i njihovim svakodnevnim problemima. Govorila je i o opasnostima interneta i moderne komunikacije na društvenim mrežama.

Spisateljica nam je najavila skoro izlaženje novog romana, petog po redu, tako da se radujemo još jednom zanimljivom i poučnom druženju.

Autor teksta: Alessandro Matić, 6. d