Osmaši u kazalištu

U okviru Preventivnog programa učenici osmih razreda imali su priliku gledati kazališnu predstavu „Debela“ u Kazalištu Mala scena u Zagrebu.

Evo kako je izlet u Zagreb doživjela Dora Lauš, učenica 8.a razreda.

U petak 12. svibnja 2017. odmah nakon 4. sata krenuli smo u Zagreb na kazališnu predstavu “Debela”, u kazalište Mala scena. Predstava se temelji na romanu Silvije Šesto Stipančić, a glavnu ulogu tumačila je mlada glumica Lana Gojak.

Radi se  o djevojci Ladi koja misli da je debela te počinje gubiti samopozuzdanje, a u tome joj nimalo ne pomaže njena majka koja ju stalno tjera da jede. U nedostatku samopouzdanja Lada započinje vezu na daljinu s dečkom kojeg nikad nije vidjela. Nakon niza peripetija Lada shvaća da je za sve svoje probleme odgovorna upravo ona i da se prava ljubav ne traži, nego da ona dođe kad ju ne očekujemo i od koga ju ne očekujemo.

 

Predstava je bila jako dobra, a glumci su izvrsno odradili temu odrastanja, prijateljstva , prve (ne)sretne ljubavi, i naravno, viška kilograma. Na kraju smo ih nagradili velikim pljeskom i uručili im cvijeće i, zamislite, čokoladu!

 

Nakon kazališta obišli smo neka mjesta u središtu Zagreba o kojima smo učili na satu engleskog i nekih drugih predmeta. Slikali smo se pred fontanom Manduševac na Trgu bana Jelačića, zatim smo prošetali do Cvjetnog trga gdje se nalazi  spomenik pjesniku Petru Preradoviću i saznali da ovaj popularni trg zapravo nosi pjesnikovo ime.  Vidjeli smo i poveliki kip pjesnika Tina Ujevića ispred kina Europa, a ispred zgrade HNK konačno smo se uvjerili kako izgleda Zdenac života, remek djelo kipara Ivana Meštrovića.

Nakon obilaska imali smo malo slobodnog vremena i tako je završio još jedan posjet Zagrebu.

Dora Lauš, 8.a