Dječja prava i obveze

Radionica “Prava i obveze djece” održana je danas u 4.a razredu u OŠ Grabrik u sklopu projekta promicanja dječje participacije “Naša prava”. Projekt provodi Udruga za lokalni razvoj “Turbina promjena” iz Karlovca u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Društvom naša djeca Karlovac, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade.

 

Radionicu je provela Kristina Cindrić, stručna suradnica i članica partnerske organizacije na projektu Društvo naša djeca Karlovac.

Djeca su prvo odigrala jednu edukativnu igru gdje je jedna skupina dobila kartice s određenim crtežom, a druga skupina kartice s objašnjenjem prava koja je dobila prva skupina. Prvo su djeca s crtežima opisivala što je nacrtano, a zatim su djeca s opisnim djelom kartica pokušavala pogoditi koje to to dječje pravo. Zatim su ih na panou (slike i opis) spajali.

 

Drugi dio radionice uključivao je crtanje učenika gdje su morali nacrtati koje je njihovo najdraže pravo, ali poslije na drugom papiru i obavezu koju imaju kao dijete.

Radionica je trajala jedan školski sat. Uz OŠ Grabrik u ovaj projekt su uključene i OŠ Banija, OŠ Draganići te OŠ Mahično. Sljedeća radionica će se održati u siječnju.

Autor članka: Anamarija Garašić, projektna administratorica na projektu “Naša prava”